Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οκτώβρης



Ο γοητευτικός Οκτώβριος κάνει έναρξη άλλη μια φορά και μας παραπέμπει σε φθινοπωρινή ατμόσφαιρα και πιο εσωτερικές διαδρομές.


Πιθανόν τις  χαμηλότερες θερμοκρασίες να ακολουθήσει και η διάθεσή μας.   Ωστόσο από μας δεν εξαρτάται το αν θα χτίσουμε τον κόσμο  μας  χρωματιστό και χαρούμενο ή μουντό και ζοφερό;

Το Έξω είναι παρόμοιο για όλους αλλά καθένας το επεξεργάζεται διαφορετικά.  Το ίδιο και οι ώρες της μέρας, που είναι 24 για όλους, αλλά καθένας διαφορετικά τις αξιολογεί και τις αξιοποιεί.  Άλλος τις σπαταλάει απρόσεκτα κι άλλος τις συμμαζεύει με την μεγαλύτερη προσοχή γιατί έχει συνείδηση του δώρου της ύπαρξης…

Έτσι και το φθινόπωρο είναι πάντα το ίδιο.  Έλα όμως που εμείς, με το πέρασμα των φθινοπώρων της ζωής μας,  δεν είμαστε πια οι ίδιοι!  Γι’ αυτό ίσως οι ενδιάμεσες, συνθετικές εποχές ασκούν πάνω μας μεγαλύτερη έλξη από τις σταθερές μονοδιάστατες υπόλοιπες. Μας υπενθυμίζουν την φευγαλέα διάσταση των πραγμάτων και τη μοναδική σταθερότητα της … αλλαγής!

Παρατηρούμε τη σιγουριά της σταθερότητας να μας διαφεύγει όλο και περισσότερο και  γι’ αυτό  οι μεταβατικοί μήνες  μας εκφράζουν  πιο πολύ μέσα από το παράξενο μυστήριο της μεταβλητής τους φύσης ….

Ο γοητευτικός Οκτώβριος κάνει έναρξη άλλη μια φορά. Ας τον αντικρύσουμε αυτή τη φορά με διαφορετική ματιά και μάτια….

Καλό μας μήνα φίλοι μου, συνοδοιπόροι!


                                                                   Απο καρδιάς