Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παράδεισος επί της Γης


«Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι ο στόχος καθώς και η ανταμοιβή της αληθινής θεραπείας είναι το να αγγίξουν υψηλές στιγμές θείας έκστασης – ένα άνοιγμα στην αιωνιότητα, σαν να μας εκτοξεύει το Σύμπαν προς γαλαξιακές δίνες… ή, σα μια βαθιά ήρεμη, εσωτερική ανάσα – κάτι σα να αγγίζεις το Θεό.

Ωστόσο δεν είναι έτσι.
Αυτές οι στιγμές εμφανίζονται από το πουθενά και συνήθως εξαφανίζονται κατά τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο που  εμφανίστηκαν. Η αφύπνιση εμπνέεται από τέτοιες στιγμές και όλοι μας επιθυμούμε να τις επεκτείνουμε.

Αλλά από τη δική μου εμπειρία ούτε η θεραπεία, ούτε ο διαλογισμός, ούτε η γνώση ή η πρακτική θα μας οδηγήσουν στην κορυφή του βουνού, πόσο μάλλον θα μας κρατήσουν εκεί πάνω!

Το προχώρημα έγκειται στο να βρίσκεσαι σε  μια κατάσταση, όπου να είσαι γαλήνιος, χαρούμενος και ενθουσιώδης στη καθημερινή ζωή, την κάθε σου μέρα. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος και η πραγματική ανταμοιβή.

Εκείνη τη μέρα που το αντιλήφθηκα και το έκανα, ήταν η μέρα που συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πλέον εφιάλτες.  Ακόμα πιο σπουδαίο είναι πως συνειδητοποίησα ότι έπαψα να αισθάνομαι κατάθλιψη, εμμονές, πανικούς ή εκτός ελέγχου. Σταμάτησα πλέον να ψάχνω. Είχα βρει αυτό που έψαχνα και αυτό έγινε  ένας τρόπος ζωής όπου είμαι ευτυχισμένος σχεδόν πάντα και συνήθως όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο.
Η ζωή απαιτεί πολύ λιγότερη προσπάθεια τώρα.
Εκτιμώ τους ανθρώπους, τα μέρη και τα πράγματα που προσδίνουν χρώμα και πλούτο στον κόσμο μου και όπως βλέπω, πραγματικά το κάνουν. Συχνά αισθάνομαι χαρούμενος κι ελεύθερος.

Αυτό είναι το είδος θεραπείας που συμβαίνει όταν ακολουθούμε το σχέδιο της Ψυχής μας. Κι αυτό το είδος θεραπείας είναι εφικτό, όχι μόνο για μένα, αλλά για τον καθένα.

Αυτό είναι για μένα το είδος θεραπείας που δημιουργεί τον Παράδεισο επί της Γης».



Michaela Christi
Chapter 13: Mental Illnesss
Απόσπασμα – σε ελεύθερη μετάφραση από τα αγγλικά – από το καινούργιο βιβλίο “The Souls Gift” του Robert Schwartz, συγγραφέα του εκπληκτικού κατ’ εμέ βιβλίου: «Θαρραλέες Ψυχές» το οποίο αναφέρεται στον προγραμματισμό της ζωής μας  πριν γεννηθούμε.